Källby avloppsreningsverk i Lund

Guidade turer på Källby avloppsreningsverk

Följ med på en guidad tur på Källby avloppsreningsverk. Lär dig hur Källby avloppsreningsverk fungerar idag och vilka krav som ställs på våra framtida avloppsreningsverk.

Precis som många andra städer och kommuner står Lund inför ett behov av utbyggnad och modernisering av vår avloppsvattenrening.  Vi behöver en lösning för framtiden för att möta växande städer och för att bättre kunna skydda vår vattenmiljö från föroreningar.

Tema: Vår avloppsvattenrening idag och i framtiden

Följ med en av våra erfarna guider på en rundtur på anläggningen och träffa projektansvarig Ulf Nyberg som varit med från början i vår planering för en framtida hållbar avloppsrening, en regional anläggning för avloppsvattenrening som vi kallar  "Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne". 

Två turer den 2 oktober

Det här är ett evenemang som ingår i Lunds Kulturnatts program den 2 oktober och riktar sig främst till dig som är vuxen och bor eller jobbar i Lund. Vi arrangerar två guidade visningar. Besöket sker utomhus och antalet platser är begränsat till 22 deltagare per tur. Anmälan är öppen från 22 september till fredag 1oktober klockan 12. 

Turen är på en och en halv timme. En timmes guidning av avloppsreningsverket och dammarna, plus 30 minuters fördjupning om framtiden med Ulf Nyberg, Hållbar avloppsrening, VA SYD.

Med tanke på att verksamheten är igång på avloppsreningsverket, ber vi dig läsa våra säkerhetsregler (pdf) innan du anmäler dig.

Anmäl intresse för framtida turer

Turerna är nu fullbokade och anmälan är stängd. Skulle du vilja vara med på en framtida guidad visning, skicka en intresseanmälan till projektet på hallbaravloppsrening@vasyd.se så får vi se när det blir dags igen. Du kan också följa projektets utveckling genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev här. 

Sidan uppdaterad: 1 oktober 2021 13:47

Innehållsansvarig: webbredaktionen