Källby avloppsreningsverk i Lund

Guidade turer på Källby avloppsreningsverk

Följ med på en guidad tur på Källby avloppsreningsverk. Lär dig hur Källby avloppsreningsverk fungerar idag och vilka krav som ställs på våra framtida avloppsreningsverk.

Precis som många andra städer och kommuner står Lund inför ett behov av utbyggnad och modernisering av vår avloppsvattenrening.  Vi behöver en lösning för framtiden för att möta växande städer och för att bättre kunna skydda vår vattenmiljö från föroreningar.

Tema: Vår avloppsvattenrening idag och i framtiden

Följ med en av våra erfarna guider på en rundtur på anläggningen och träffa Ulf Nyberg som sitter i programledningen för satsningen Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne, en framtida regional anläggning för avloppsvattenrening.

Två nya turer i november

Våra guidade turer på Källby avloppsreningsverk i samband med Lunds Kulturnatt den 2 oktober blev snabbt fullbokade och många lämnade intresseanmälningar för kommande turer. Nu erbjuder vi två turer till innan det blir en vinterpaus i våra guidade turer.

Det här evenemanget riktar sig främst till dig som är vuxen och bor eller jobbar i Lund. Besöket sker utomhus och antalet platser är begränsat till 22 deltagare per tur. Turen är på en och en halv timme. En timmes guidning av avloppsreningsverket och dammarna, plus 30 minuters fördjupning om framtiden med Ulf Nyberg, Hållbar avloppsrening, VA SYD.

Anmäl dig här

Anmälan är öppen från 26 oktober. Med tanke på att verksamheten är igång på avloppsreningsverket, ber vi dig läsa våra säkerhetsregler (pdf) innan du anmäler dig. Länkarna nedan leder dig vidare till en anmälningssida. Du får en bekräftelse efter bokning och information om hur du kan avboka dig om du får förhinder.

Guidad tur tisdag den 9 november, klockan 16:00-17:30, anmäl dig anmäl dig här.  
Guidad tur söndag den 14 november, klockan 10:00-11:30, anmäl dig anmäl dig här. 

Sidan uppdaterad: 4 november 2021 10:42

Innehållsansvarig: webbredaktionen